Vračilo blaga

Vračilo blaga

Napotki za vračilo blaga

Pri spletnem nakupu si artiklov pred nakupom ni možno fizično ogledati, zato vam omogočamo (znotraj zakonskih okvirov) možnost vračila blaga - odstop od pogodbe. Ker želimo, da to lahko opravite kar čimhitreje in brez zapletov, smo pripravili kratek seznam, na kaj je treba biti pozoren pri nakupu na daljavo:

 • previdno odprite embalažo in jo obdržite v nespremenjenem stanju , dokler niste v celoti prepričani, da je artikel ustrezen,
 • če artikel vrnete osebno na prevzemnem mestu, dajte artikel na vpogled referentu,
 • pri rokovanju z artiklom lahko pride do poškodb in prask, predvsem artikli, ki imajo lakirane črne površine(monitorji, LCD televizorji ...)
 • v tiskalnike ne vstavljajte kartuš ali tonerjev dokler niste prepričani o ustreznosti artikla za svojo uporabo,
 • nepazljivo odstranjevanje zaščitnih folij in materialov lahko povzroči poškodbe na izdelku (temne lakirane površine),
 • prenosniki naj ostanejo v prvotnem stanju. To pomeni, da aktivacija ter registracija programske opreme ni opravljena,
 • ne odpirajte artiklov, ki imajo varnostni pečat (nosilci zvoka in slike, programska oprema),
 • izdelki na katerih so vidne sledi uporabe (prah, dalke, praske, madeži, umazanija) niso primerne za vračilo,
 • vidne sledi montaže (uporabljena vodila, vgradne praske) so poškodbe, ki nastanejo pri vgradnji aparatov. Ne vgrajujte aparatov dokler niste prepričani, da ustrezajo vašim zahtevam,

Artikli, kupljeni na daljavo, niso namenjeni uporabi v zakonskem času za odstop od pogodbe.
Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da artikel lahko odprete, pregledate in če vam ne ustreza, ali pa so bila vaša pričakovanja napačna, odstopite od nakupa. Ta priporočila ne veljajo, če je artikel ob nakupu v okvari oziroma ne deluje -> v tem primeru se nakup reklamira.

Vračilo poškodovanih pošiljk

Če ste ob prevzemu pošiljke opazili, da je artikel ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, morate sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije oz. pri službi(podjetju), ki je dostavo izvršila. To storite tako, da paket v najkrajšem možnem času prinesete na pošto, ki vami je paket dostavila in poštne uslužbence opozorite, da je treba izpolniti obrazec Zapisnik o poškodovani pošiljki, ki ga nato tudi podpišete. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.


Pomembno

 • Ko vračate artikel prodajalcu (Veldrona d.o.o., Naklo), morate priložiti obrazec za vračilo blaga, ki ga lahko natisnete v Moj profil -> Moji nakupi s klikom na 'Podrobno' za želeno naročilo. Priložite tudi kopijo računa.
 • Naslov za vračilo blaga prodajalcu je VELDRONA, do.o., Naklo, Glavna cesta 20, 4202 NAKLO.
 • Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke ter da blago ustrezno pripravite za transport. Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen, če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.
 • Če uveljavljate garancijo, boste popravljeno blago prejeli najhitreje, če garancijo uveljavljate neposredno pri proizvajalcu oziroma njegovem pooblaščenem servisu.

Sredstva, ki jih imate na Veldrona e-trgovina računu, lahko porabite zgolj v celoti v enkratnem znesku. Sredstva se ne obrestujejo.
Če se vam porajajo dodatna vprašanja, vas vabimo, da nas pokličete nam pišete na
info@veldrona.com

Vrnjeni artikli

Vrnjeni artikli so artikli, ki so bili na Veldrona vrnjeni in imajo pomanjkljivosti (poškodovana embalaža, praske na ohišju, itd.). Tip pomanjkljivosti oziroma stanje artikla je zapisano ob posameznem artiklu in tudi na računu. 
S pregledom vrnjenih artiklov zagotavljamo njihovo brezhibno delovanje.
Zaradi tega je spremenjeno tudi obdobje garancije, ki je ravno tako zapisano ob vsakem artiklu iz kategorije 'Vrnjeni artikli' in tudi navedeno na računu.
Artiklov, ki so kategorizirani kot 'Vrnjeni artikli' ni mogoče vrniti in zamenjati za enak, nov artikel brez doplačila, možna pa je zamenjava za enak ali drug artikel enake vrednosti (ali z doplačilom razlike). V primeru nedelovanja artikla je stranka upravičena do odstopa od pogodbe v enakih rokih, kot veljajo za vse artikle ali garancijskega popravila.